Egy emléktábla meggyalázásáról

Beküldve: .

Olvasói levél

Nagyon rossz érzést keltett bennem ez a grafiti a Pádis-régióban. A fotók a Schmidl-vízesésnél készültek, egy szerencsétlenül járt magyar túrázó emléktáblájánál 2017. október 13-án. Eddig nem volt jellemző ezen a környéken az idióta ellenségeskedés. Igaz, hogy a Boga kövekhez vezető tanösvény tábláiról valakik lekaparták a magyar nyelvű tájékoztató feliratokat, valamint a Glavoj-rét tájékoztató táblája a terület ezer éves Történelmi Magyarországhoz való tartozását "idegen megszállásként" említi, a BOZGOR = HAZÁTLAN kifejezés, az abnormális időket idéz, amiket nem kellene visszahozni!

Jády Lucián

A bihari TDM a Békéscsabai Kolbászfeszten!

Beküldve: .


A Bihar Megyei Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség képviseletében jelen leszünk az október 19-22 között tartandó 21. Békéscsabai Kolbászfesztiválon!
A bihar megyei turisztikai térségeket népszerűsítő új, magyar nyelvű, ingyenesen elvihető kiadványainkban Pádis, Biharfüred, Vértop, valamint az Érmellék és a Királyerdő új turisztikai kínálatáról találhatnak részletes tájékoztatást.
Október 19-22 között keressék a Bihar Megyei TDM (AMD Bihor) logojával ellátott standunkat a békéscsabai Sportcsarnok bejáratánál a Kolbászfeszten!

 

Barlangi turizmus a Szigethegységben

Beküldve: .

Barlangi túrákhoz teljes felszerelést biztosítunk, szállással, ellátással. Csapatépítő tréningeket szervezünk. Csoportok, cégek, baráti társaságok számára néhány naptól, akár egyhetes vagy több időtartamig élményekben gazdag kikapcsolódást biztosítunk.

Barlangász felszerelés bérlése:

    150 lej/fő/nap (1 nap esetén)
    125 lej/fő/nap (2-3 nap esetén)
    100 lei/fő/nap (több mint 5 nap esetén)

(A fenti árak kizárólag a felszerelés bérlésére vonatkoznak)

Magyar nyelvű tájékoztatás és előjegyzés:  0036-70-2095799


 

Új lehetőségek az Erdélyi-szigethegységben

Beküldve: .

Az elmúlt években a hegyvidéki turizmus több új formája is megjelent az Erdélyi-szigethegységben. Színvonalas csomag-szolgáltatások formájában, profi felszerelés biztosítása és szakavatott hegyi vezetők (barlangászok, alpinisták) irányításával vehetők igénybe. Ilyenek a via-ferrata, sziklamászás biztosítással és a barlangi turizmus.