Ma zárult a barlangfotós-tábor Lepuson

Beküldve: .

2008.09.04
Augusztus 29 és szeptember 4 között tartották meg az Erdélyi-szigethegységben található Lepuson (Arieseni) a II. Országos Barlangfotós- és Barlangásztábort, amely Románia kilenc megyéjéből 45 fiatalt látott vendégül. A barlangászat és főként a barlangi fotózás különleges felszereléseket és felkészültséget igényel. A táborban résztvevő fiatalok a gyakorlatban is megismerkedhettek ezekkel az eszközökkel, technikákkal. Az elméleti előadásokon szakemberek ismertették az általános- és a barlangi fotózás alapszabályait, mondandójukat dia- és videovetítéssel fűszerezve.

A tábor két fő témája a természetvédelem és a turizmus volt. A résztvevők eljuthattak a Jonel kapuja- és a Medve barlangba, a Szkerisórai jégbarlangba, megcsodálhatták a Rozsda-szakadékot valamint a Vércsorog vízesést és látogatást tettek a Patrahaitesti-i Népművészeti Múzeumban.


Az Erdélyi-szigethegységben immár második alkalommal megtartott eseményt a Fehér Megyei Ifjúsági Hivatal, a Nemzeti Ifjúsági Hivatal és a Felsőgirdai Sfinx Barlangászklub szervezte. Az idei Országos Barlangfotós- és Barlangásztábor hivatalos záróünnepségére még 3-án este került sor, amikor hagyományos tábortűz mellett a Nagy-aranyos partján gitárszóval búcsúztatták a tábort és egyúttal az idei nyarat is a résztvevők.