Turisztikai vásár Fehérvölgyön

Beküldve: .

 
Szeptember 13-14 között tartották meg Fehérvölgyön (Albac) a IV. Turisztikai Vásárt. Az Erdélyi-szigethegység szívében található Aranyos-völgyében évtizedek óta virágzik a falusi turizmus. Az ott élő emberek, a mócok híresek szívélyességükről, vendégszeretetükről, nem véletlen, hogy sokezer magyarországi turista a nyelvi akadályok ellenére évtizedek óta visszatérő vendég ezen a vidéken.
Az immár negyedik éve megtartott turisztikai vásáron a térség látnivalóit mutatták be és gasztronómiai különlegességeit sorakoztatták fel a házigazdák. A mócvidék európai kulturális örökség, az ott élők jól tudják: a turizmus életfeltétel a számukra, a környezet adott és a lehetőségek jobb kihasználása és az európai szintű vendéglátás kialakítása révén a térség hatalmas fejlődésnek indul a közeljövőben.
Ennek megfelelően a Turisztikai vásár programja is pazar volt. Az első nap a népművészeti mesterek, a panziók és hotelek standjait tekinthették meg az érdeklődők, sor került a horgászverseny első fordulójára és kerekasztal-beszélgetést tartottak a Panziók és a turisztikai ügynökségek – partnerek egy jövedelmező üzletág kialakításában címmel. Este igazi gasztronómiai parádé várta az érdeklődőket: ökör-, bárány- és disznó-húsból készült sültek valamint roston sült hal állt a terítéken. Az első napot tábortűz és tüzijáték zárta.
Szeptember 14.-e a horgászverseny második fordulójával kezdődött. 10 órakor került sor az Aktív vakációk az Erdélyi-szigethegységben című kerekasztal-beszélgetésre. A horgász- és a gasztronómiai verseny eredményhírdetése után népzenei előadás zárta a kétnapos programot.