Indulnak a turizmus-fejlesztési programok

Beküldve: .

2008.09.12
Fogadják a pályázatokat a Regionális Operatív Program turizmus-fejlesztéssel, a turizmus népszerűsítésével foglalkozó beavatkozási területére. „Románia nagy turisztikai potenciállal rendelkezik, ezt viszont az elmúlt 18 évben nem használtuk ki kellőképpen.
A most elindított program lehetőséget nyújt arra, hogy újragondoljuk Románia turisztikai brandjét, hogy a kulturális örökségeink felújítása mellett létrehozzunk olyan idegenforgalmi objektumokat, ahova szívesen jönnek a turisták. Életképes pályázatokkal, jó ötletekkel kihasználhatjuk Románia természet adta lehetőségeit: hatékonyan kell elköltenünk az uniós támogatásokat, hogy az eredmény egy jól működő turisztikai hálózat legyen” – mondta el Borbély László miniszter.

„Jelenleg tíz turisztikai információs és népszerűsítő iroda kialakítását tervezzük. Ezeknek a számát bővíteni fogjuk a beérkezett pályázatok függvényében. Szeretnénk, hogy azok az önkormányzatok, civil szervezetek, melyek érdekeltek ilyen információs központok létrehozásában, életképes és emellett kreatív pályázatokkal vegyenek részt ebben a programban.” – emelte ki Horváth Anna fejlesztési államtitkár.

A most elindított program turisztikai információs és népszerűsítő irodák kialakítását célozza, emellett támogatja a nemzeti turisztikai brand meghatározását, valamint az országos, a regionális és a helyi sajátossággal bíró turisztikai termékek népszerűsítését. A program keretében a 2007-2013 –as időszakban lehívható támogatás értéke több mint 150 millió euró. További információ a www.inforegio.ro, valamint a www.mdlpl.ro weboldalakon található. (rmdsz tájékoztató)
forrás: transindex.ro