Ülésezett a magyar-román környezetvédelmi vegyes bizottság

Beküldve: .

2008.10.01
A következő magyar-román kormányülés környezetvédelmi és vízügyi részét készítették elő kedden a két ország környezetvédelmi vegyes bizottsága ülésén Snagovban. A találkozót követően Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter úgy nyilatkozott, rögzítették, hogy természetvédelmi, nemzeti parki kérdésekben, a határokon átnyúló térségi ügyekben, vízügyi, árvízvédelmi területen, az Európai Unió projektjeiben, illetve az Európai Unióban egyeztetett álláspontot képviselnek a két ország illetékes szakemberei.

A Magyar-Román Környezetvédelmi Vegyes Bizottság éves ülésén a miniszterek és szakértőik a Bukarest-közeli romániai településen áttekintették az októberi román-magyar közös kormányülés környezetvédelmi témáinak előkészítésére és a verespataki bánya hatásvizsgálatának helyzetére vonatkozó román beszámolót.

A testület megtárgyalta a közös természetvédelmi, környezetvédelmi és nemzetközi programokkal foglalkozó szakértői csoportok elmúlt évi működését is. A tárgyalásokon szóba kerül a határmenti természetvédelmi kapcsolatok és a genetikailag módosított szervezetek (GMO-k) kérdésköre is.

forrás: mti