Két ipari park épül jövőre Nagyváradon

Beküldve: .

2008. november 7.
Ezekbe főként elektronikai és IT-berendezéseket gyártó befektetőket várnak. A két ipari parkkal a város gazdaságát lendítenék fel.
„Nem csak Nagyváradon, más városokban is problémát jelent az ipar átszervezése, ugyanis a régi ipari cikkekre már nincs kereslet. Ezért akarunk egy modern, környezetbarát technológiával működő elektronikai ipari parkot létrehozni. Az átszervezések miatt több gyár bezárta kapuit, és sokan munkahely nélkül maradtak."
- mondta el Marcel Boloş, a nagyváradi polgármesteri hivataltól. Noha a város önkormányzata tart a gazdasági válságtól, néhány befektető már megígérte, hogy Nagyváradon is termelni fog.
„A gazdasági válság eddig a jármű és az ingatlanipart érintette, és reméljük hogy az elektronikai ipart nem fogja befolyásolni. Mi mindenképp egy olyan infrastruktúrával maradunk, ami a befektetőknek kedvező, és nincs ahogy ne érje el a célját, vagyis a gazdaság fellendítését."
A polgármesteri hivatal mintegy 8 millió eurót fektet a projektbe, de a tervek szerint a befektetések értéke meghaladja majd a 300 millió eurót is.
forrás: erdély fm