Új vonatjárat Brassó és Budapest között

Beküldve: .

2008. november 19

December 14-től a Hargita nevet viselő új nemzetközi gyorsvonat közlekedik Brassó és Budapest között - tájékoztatott Tánczos Barna. A szállításügyi államtitkár elmondta: számos kérés érkezett mind a Székelyföldről, mind Erdély egyéb területeiről, hogy igény volna egy, a Korona nemzetközi gyorsvonaton kívüli, nappal közlekedő nemzetközi gyorsvonatra.
„A menetrendet az utazóközönség igényeinek megfelelően alakítottuk ki, úgy, hogy az indulási és érkezési időpontok az egyetemistáknak, középiskolásoknak, ingázóknak, de még a tájban gyönyörködni kívánó turistáknak, zarándokoknak is megfelelőek legyenek." - fejtette ki Tánczos. A Hargita gyorsvonat várhatóan 3.15-kor indul Brassóból, 3.44-re érkezik Sepsiszentgyörgyre, 4.52-kor indul Csíkszerdából, 10.29-kor érkezik Kolozsvárra, 13.04-kor hagyja el Romániát, hogy 16.17-re érje el Budapestet. A szerelvény Budapestről 8.43-kor indul, 16.54-kor érkezik Kolozsvárra, 22.28-kor éri el Csíkszeredát, 22.37-kor pedig Sepsiszentgyörgyöt.
„A Hargita szerelvényeit a MÁV biztosítja. A vagonok légkondicionálással, büfékocsival ellátott, minden igényt kielégítő, a kényelmes utazás minden feltételének eleget tevő szolgáltatást nyújtanak majd" - mondta Tánczos, aki kifejtette: reméli, hogy a Hargita a közel egy évtizede elindított Korona nemzetközi gyorsvonat sikerét is felülmúlja majd.
forrás: erdely.ma