Panzióárak az Aranyos völgyében

Beküldve: .

2009.01.20

Vértop-i sípályaAz Erdélyi-szigethegység téli kirándulóhelyei között a köztudatban kiemelt helyen szerepel a vértop-i vagy arieseni-i sípálya. A biharfüredi pályát az utóbbi időben kevesen látogatják, a hossza csupán néhányszáz méter és úgy tűnik a fenntartása sem rentábilis. Információink szerint a felvonókat sem üzemeltetik. A vértop-i pálya is csupán 1 km. de közelsége és könnyű megközelíthetősége miatt sok magyarországi turista választja akár egynapos síelési lehetőségként is. A pálya a román-magyar határtól mindössze 120 - 140 km.-re található (Méhkeréktől - kb 140 km, Borstól - kb. 125 km).

Aki több napot szeretne eltölteni az aranyos-völgyi pályán, annak alaposan utána kell néznie a szálláslehetőségeknek, hiszen óriási különbségek vannak mind az ár, mind a szolgáltatások tekintetében.
Például közvetlenül a pálya mellett található panziókban csupán a szállásért 100-200 új lejt (RON) is elkérhetnek, míg a völgyben 10-15 km.-rel távolabb fekvő településeken 80 RON-ért már félpanziós ellátást is kapunk. Az itt élő emberek vendégszeretete közmondásos, ennek ellenére néhány „felkapott" panzióban csupán a külcsín ragyog, a szolgáltatások minősége nincs arányban az elkért összeggel. Arieseni faluban, az út mellett általában 100-150 RON-ért, a kissé távolabb fekvő Felsőgirdán pedig már 60-80 új lejért félpanziós ellátást kaphatunk. Egyes panziókban fitnesz-terem és szauna is a vendégek rendelkezésére áll. A sítúrák és a lesiklás mellett a természeti csodákban hihetetlenül gazdag vidék egyes túracélpontjait télen is érdemes meglátogatni. A vállalkozó kedvűek a behavazott ösvényen 1-2 óra alatt eljuthatnak a Rozsda-szakadékhoz, a Felsőgirdán szállással rendelkezők pedig könnyű sétát tehetnek a festői Ördöngös-szorosban található Jonel kapuja barlanghoz.
Amennyiben további információkat szeretnének a szálláshelyekkel kapcsolatban vagy szállásfoglalást igényelnek, vegyék fel velünk a kapcsolatot a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen vagy a 06/70-209-5799 -es telefonszámon.