A hónap szálláshelye

Danciu panzió

Danciu panzióA Danciu Panzió a festői Felsőgirda községben, a Girda Seaca patak mellett található. Két nagy épületegyüttesből áll. Maga a szálláshely 10 szobával rendelkezik és összesen 30 személy befogadására képes. Valamennyi szobában van fürdőszoba, központi fűtés és kábeltévé. A melegvíz-ellátás folyamatos. Az épületben egy szauna is a vendégek rendelkezésére áll, amit díjmentesen használhatnak az ott lakó és étkező turisták.

Azok a turisták, akik saját maguk szeretnének főzni, egy teljesen felszerelt konyhát és egy nagy étkezőt is igénybe vehetnek. A szálláshely mellett 20 személyautó befogadására alkalmas, őrzött parkoló található. Nyáron egy hangulatos, kerti sütővel rendelkező fedett terasz várja a vendégeket. Szintén a panzió belső udvarán egy hintákkal, csúszdával, homokozóval ellátott játszótér várja a gyerekeket.

A Danciu Panzió egy különálló, saját bárral és étteremmel is rendelkezik, amely 60 személy befogadására képes. A hagyományos móc építkezésnek megfelelően az étterem kőből és fából épült, rusztikus stílusban. Igényes és ízléses berendezésével hangulatos miliőt kínál bármilyen rendezvény, akár céges találkozók, csapatépítő tréningek számára is. Az itt felszolgált ételek kizárólag bio eredetűek: a panzió saját farmjáról származik a tej, a tojás, a hús, a zöldségek, sőt, még a kenyeret is helyben sütik. A kíváncsi turisták meg is nézhetik a farmot, sőt részt is vehetnek az ottani munkafolyamatokban. A vendégek kérésére télen lovas szánt biztosítanak a környék bejárására, nyáron pedig lovas szekérrel lehet körbetekinteni a vidéken.
Nagyobb csoportok igény szerint ízelítőt kaphatnak a helyi népzene és népdal világából, tábortűz mellett helyi énekesek és zenészek gondoskodnak a jó hangulatról.

A panzió vezetői aktívan részt vesznek a különböző turisztikai kiállításokon, kulturális- és gasztronómiai versenyeken igen eredményesen, ízelítőül csak néhány az elnyert gazstronómiai díjak és trófeák közül:
A Danciu, Lia, Dobra, Tulnicu és Lazia panziók közösen számos díj tulajdonosai:

„A legjobb konyha „ címet 2004-ben nyerték el a Ampoitában rendezett Román Nemzeti Aratóünnepen,.
„ A leglátványosabb teríték" díját szintén 2004-ben kapták a parajdi Töltött káposzta fesztiválon.
„ A legeredetibb tálalás" díját 2004-ben a Ciocanesti Pisztráng-fesztiválról hozták haza.
„ A legjobb mazsolás-kalács" díjat 2007-ben az Albac-i Turisztikai Vásáron nyerték el. ... és még sorolhatnánk.

A panzió közelében található turisztikai látványosságok, túracélpontok:

Télen a legvonzóbb turisztikai célpont a 17 km-re lévő Arieseni-i sípálya. De szerencsés fekvése miatt Felsőgirda ideális központja a környék természeti látványosságaihoz vezető csillagtúráknak. A teljesség igénye nélkül álljon itt néhány a látványosságok közül: a Vércsorogi vízesés, a vértopi és a világhírű szkerisórai jégbarlang, a Jonel kapuja barlang, a Coiba Mare és a Gura Apei barlangok, a Csodavár, az Ördöngös szoros valamint a Cheile Mandrutului. A közelben található a szintén méltán híres Medve barlang is.
A szállás és félpanziós ellátás ára 70-90 lej / fő/ éj, szezontól függően.

További magyar nyelvű információért és szállásfoglalásért hívja a 06/70-209-5799 -es telefonszámot.

Szállásfoglalás: Tovább a szálláshely adatlapjára>>