Európai gyógyturisztikai besorolás a romániai szállodáknak

Beküldve: .

2009. március 13
Öt romániai szálloda is megkaphatja idén az európai gyógyturisztikai besorolást, az úgynevezett ESPA-szabványt – közölte a berlini idegenforgalmi szakvásáron Rodica Pencea, a Romániai Gyógyturisztikai Munkáltatók Szövetségének (OPTBR) elnöke.
Jelenleg egyetlen szálloda rendelkezik ilyen besorolással Romániában, a Bihar megyei Félixfürdőn (Baile Felix) található egyik hotel. Pencea szerint várhatóan a Szeben megyei Vízakna (Ocna Sibiului), a Hunyad megyei Feredőgyógy (Geoagiu-Bai), a Suceava megyei Dornavátra (Vatra Dornei), a Fekete-tenger parti Szaturnusz (Saturn), illetve Félixfürdő egy-egy szállodája kapja meg év végéig az ESPA-tanúsítványt.
Az OPTBR elnöke azt is elmondta, hogy fontos Németországban egyre intenzívebben népszerűsíteni a romániai gyógyturisztikai lehetőségeket, mivel az onnan érkező turisták 15 százaléka már most is az üdülővárosokat választja.
A gyógyturizmus fejlesztését nevezte a kormány egyik prioritásának korábban Elena Udrea turisztikai miniszter is. Mint hangsúlyozta, a gyógyturizmust wellness turizmusként fogják népszerűsíteni ezután, hogy ne csak nyugdíjasok érkezzenek a romániai üdülővárosokba.
forrás: szatmar.ro