Friss útszemle Pádisról

Beküldve: .

2009.07.14
Az Erdélyi-szigethegység útjaival kapcsolatos információk így a turistaszezon derekán különösen fontosak valamennyiünknek, ezért arra kérünk mindenkit ossza meg velünk és többi olvasónkkal az utakkal kapcsolatos tapasztalatait a Fórumunkban vagy írjon a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre.
Az elmúlt héten Kincses László a Belényes - Pietroasa -Pádis - Ic Ponor - Havasrekettye - Bánffyhunyad útvonalon szelte át a szigethegységet és a következő levelet jutatta el hozzánk:
„Minden kételyt szeretnék eloszlatni: a Pádis-Havasrekettye közötti út bármilyen autóval kis odafigyeléssel de járható! Pádis és IC Ponor közötti mintegy 8 km eléggé rossz minőségű. Az ottani intenzív fakitermelés következményeként igen sok sarat hordtak fel a nagy gépek és a sok eső miatt keresztbe-hosszába patakok folynak az úttesten, de JÁRHATÓ. IC Ponor és Havasrekettye között pedig kifejezetten jó, a Priszlop-hágónál van egy-két kisebb kátyú."

Szakaszonként:

- Kisszedres-Pietroasa elég jó, kikátyuzva.
- Pietreoasa-Aló-völgyi elágazás köves, döcögős.
- Aló-völgyi elágazás-Boga-telep jó, sima.
- Szerpentin jó. sima némely helyen vízátfolyás által mosott, de jól lehet haladni.
- Pádisi utak elfogadhatóak, a szokásos mértékben kövesek, döcögősek.
- Varasó-háztól a Szamos-bazárig tartó mintegy másfél km. nagyon döcögős és kátyus.
- Pádistól tovább kezdetben jó, majd egyre rosszabb, a Batrana-patak mellett végig kátyus, átfolyásos, sáros, döcögős de kellő odafigyeléssel járható felkoppanás nélkül.
- IC ponortól Doda Pilii-ig szélesebb és elég sima.
- Doda Pilii-től Havasrekettyéig már aszfaltos néhol kátyus főleg a Priszlop-hágó környékén.
- Havasrekettye és Bánffyhunyad között felújított sima aszfaltos Kalotaszentkirályt elkerülő szakasszal.

Információk: Kincses László