Egyre több panzióban van wireless Internet

Beküldve: .

Erdélyi-szigethegység - Románia
Az Erdélyi-szigethegységben lévő panziókban egyre elterjedtebb a wireless Internet-elérés. Annak ellenére, hogy a mobiltelefonok nem mindenhol működnek, a wireless Internet néhány szemfüles vállalkozónak köszönhetően egyes turisztikai térségekben a panziók alapszolgáltatásai közé tartozik. Ilyen például az Aranyos völgye, ahova Campeni-ből építették ki a kábeles hálózatot. "A mérsékelt Internet-áraknak köszönhetően a panziótulajdonosok élnek is a lehetőséggel.  Mi is ingyenesen bocsátjuk a vendégeink rendelkezésére." - mondja Alina Danciu, a Danciu panzió társtulajdonosa. A kábeles kapcsolatot biztosító cégtől a panziók általában korlátlan Internet-használatot bérelnek, beruházásként csupán a wireless adóberendezést kell megvásárolniuk - ami manapság már elhanyagolható összeg.

wireless internet

A padisinfo.hu "kihelyezett irodája" a Dig panzió kertjében

Van olyan panzió, amelynek csak a szobáiban és a közvetlen közelében használható a szolgáltatás, de van, ahol a panziótól több száz méterre, a patak partján kialakított kempingben is működik az Internet - ilyen a Dig panzió is, amelynek kertjéből ideiglenesen mi is intéztük a padisinfo.hu levelezését.
A hálózat sebessége nagyon változó, ne várjunk 8gigabit/s-ot, de a leveleit mindenki elolvashatja és meg is válaszolhatja az Erdélyi-szigethegységből két túra között. Ráadásul nem is jár pluszköltséggel, hiszen ez a szolgáltatás a vendégek számára általában ingyenes. Akinek nagyon fontos az Internet-elérés kérdezze meg indulás előtt, hogy az általa kiválasztott panzióban van-e wireless Internet.