Augusztusban kezdődhet a pádisi útépítés

Beküldve: .

Kisszedres - Vasaskőfalva - Pádis
Fél évi huzavona után, úgy tűnik végre elkezdődhet a Kisszedrest - Bánffyhunyaddal összekötő út Bihar megyei szakaszának kiépítése. Az összekötő út áthalad az Erdélyi-szigethegység központi részén a Pádis-tetőn is. A kolozs megyei szakasz építése már folyamatban van és nemhivatalos információink szerint a bihari rész építését legkésőbb augusztus 10.-én elkezdik. Mivel uniós forrásokról van szó, a munkálatok 24 havi határidejét szigorúan fogják betartatni. A versengő cégek jogi huzavonái miatt az idei nyarat gyakorlatilag sikerült elvesztegetni, de Bontesd község polgármestere Sorin Degau szerint már az idén megkezdik a műépítmények elkészítését és augusztus 10-én már felsorakoznak a munkagépek a pádisi úton.

A jelenlegi állapotok:

padisiut071900


Az évtizedek óta halogatott pádisi út kiépítése annál is inkább aktuális, mivel évente folyamatosan nő a térségbe érkező turisták száma. Az igényekre válaszként egyre több nyugati színvonalú panzió épül - a turisták fogadására tehát felkészültek, csak az úthálózat kiépítése várat magára.
A pádisi út olyan ismert látványosságokhoz biztosít majd kényelmes megközelítési lehetőséget, mint a Csodavár, az Aragyásza barlang és a Meleg-Szamos forrásának körútja, a Boga üdülőtelep vagy a Galbena-szoros, a Ponor-rét és a Ponor forrás stb.

További fotók az út jelenlegi állapotáról (2009.07.19):

padisiut071901

padisiut0719_2

padisiut0719_3

padisiut0719

padisiut071902

padisiut071903