90 centis hó Biharfüreden - elzárt utak

Beküldve: .

Az elmúlt napok havazásai komoly fennakadásokat okoznak az Erdélyi-szigethegység egyes útjain. A DN1-esen a Királyhágó járható, de téli körülményekre kell számítani. A Belényes - Biharfüred útvonalon a havazás teljesen megbénította a közlekedést. Az üdülőtelepen szerdán 90 cm-es hóréteget mértek. A Les-i tó üdülőtelepére (Coada Lacului) vezető utat is elzárta a hó - csütörtökön a Bihar Megyei Hegyi- és Barlangimentőszolgálat tagjainak egy nagyváradi csoportot kellett lehozniuk a csak sítalpakon megközelíthető telepről.

A DN 75-ös utat Rézbányánál a 12-es kilométernél ideiglenesen farönkök zárták el, az Élesdet Belényessel összekötő megyei út, a DJ 764-es viszont teljességgel járhatatlan.
A bihar megyei rendőrök arra kérik a térségbe utazókat mindig érdeklődjenek az útviszonyokról, a D.N. 79-es és D.N.19-es országutakon folyamatosan zajlik a hóeltakarítás, ezért ezeken az utakon fokozott figyelemmel közlekedjenek.
Az október 23-i hétvégén a térségbe utazóknak mégsem kell téli útviszonyoktól és havazástól tartaniuk, hiszen az előrejelzések szerint a hosszú hétvégére újra 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.
A hóhelyzetről és az Erdélyi-szigethegység útjainak állapotáról folyamatosan tájékoztatjuk olvasóinkat. Akinek aktuális információja van az utakról, kérjük írja meg a Fórumunkban.