Síelésre alkalmas hó van a Vértop-i pályákon

Beküldve: .

Friss felvétel - 2009.12.29
kamerakep
Az elmúlt napokban 15-20 cm-es hóréteg rakódott le a  magyar-román határtól mindössze 120-130 km-re található vértop-i sípályára, így a hirtelen felmelegedés után ismét lehet síelni a pályákon.
Vértopon jelenleg két, felvonóval ellátott pálya működik. Egy hosszabb, közepes nehézségű, kb. 1000 méteres pálya, valamint a közvetlenül mellette található kisebb, könnyű tanuló-pálya. A nagyobbik 1140 méteres magasságból indul és kb. 850 méterig tart. Mindkét pályán tányéros felvonók működnek, melyekre nincs bérlet, hanem menetenként kell megváltani a jegyet. Sötétedés után is lehet síelni, mert a pályákon éjszaka mesterséges megvilágítás működik. A pálya közvetlen közelében motoros szán bérlésére is van lehetőség.

A parkoló nem túl nagy kapacitású és a buszok miatt hamar megtelik, a személyautókkal általában az út mellett lehet leparkolni.

A határtól két útvonalon a legcélszerűbb megközelíteni a vértop-i pályát. A Borsi határátkelőtől - Oradea (Nagyvárad) - Beius (Belényes) - Stei (Vaskohsziklás) - Vértop-hágó - Vértop-sípálya útvonalon, míg Gyula felől, a Méhkeréki határátkelőt használva - Salonta (Nagyszalonta) - Tinca (Tenke) - Holod (Pusztahollód) -  Beius (Belényes) - Stei (Vaskohsziklás) - Vértop-hágó - Vértop-sípálya. Az utak megfelelő minőségűek, néhol frissen felújítva, a Vértop-hágót folyamatosan hómentesítik. Vigyázat hólánc mindig legyen a kocsiban (a határnál kérhetik)!

Olvasóink hozzászólásait, a pályával kapcsolatos információit várjuk a Fórumunkba. A fórumot bárki olvashatja, üzenetet írni, azonban csak regisztrált felhasználóink tudnak.

Élő kamerakép a pályáról: webkamera.