Magyarországi és romániai orvosok szilvesztereztek együtt Felsőgirdán

Beküldve: .

Erdélyi-szigethegység - Corobana lui Gârţău
Rev2010_1

A felsőgirdai Sfinx Barlangászklub tagjai által szervezett szilveszteri bulit a Corobana lui Gârţău hatalmas sziklaüregében (Felsőgirda, Fehér megye) tartották meg. Az aranyos-völgyi klub vendégei brassói barlangászok valamint Magyarországról és a romániai Nagyváradról érkezett orvosok voltak.
Az új évet a mócvidék hagyományos hangszere, a havasi kürt megszólaltatásával fogadták, majd a helyi népzenéből kaptak kóstolót az ide látogató orvosok.
Annak ellenére, hogy borús, esős volt az idő, sőt, árvízkészültséget rendeltek el a hirtelen olvadás miatt, a Corobana lui Gârţău sziklaüregben felmelegedett a hangulat a tábortűznek- és nem utolsó sorban, a mócok hagyományos (likör-szerű) rövid-italának, a "crampa"-nak köszönhetően.
Pásztai Tünde

A felsőgirdai Sfinx barlangászklub ezúton is meghív minden turistát, aki az aranyos völgyébe érkezik, hogy látogasson el Felsőgirda községbe is és nézze meg az Ördöngös szorost. Pihenjen meg legalább egy piknik erejéig a Corobana lui Gârţău-ban, hogy gyönyörködhessen a festői szépségű tájban. Fontos, hogy vigyázzunk a természet csodálatos alkotásaira és a szép emlékeken és az itt készült fotókon kívül semmit se vigyen magával a turista, és ne is hagyjon itt semmit, még a lábnyomát sem.
Dr. Ciubotărescu Christian
A Sfinx Felsőgirdai Barlangászklub elnöke

Rev2010_2

Télen-nyáron kiváló és könnyen megközelíthető célpont a Corobana lui Gârţău sziklaürege.

carobanagartau