Lassan, de halad az útépítés Pádison

Beküldve: .

(2010. 08. 20)

Jelenleg a pádisi út alapozása és szintezése zajlik. Az út állapotán azonban ez nem változtatott, sőt egyes helyeken a felhordott alap nehezebbé teszi a haladást. A Köves-körös mentén (Vasaskőfalva és Boga között) továbbra is kikerülhetetlen gödrök nehezítik a sofőrök dolgát.

tabla

A sajtóban megjelent hírek és a kihelyezett táblák ellenére szó sincs arról, hogy napközben (8 és 20 óra között) le lenne zárva a pádisi szerpentin. A munkagépek dolgoznak, de az érintett szakaszokon maximum 5-10 perces várakozás után mindenkit átengednek. Az útvonalon haladó teherautók is félreállnak, ahol lehet, hogy utat engedjenek a személyautóknak.
A munkálatok állapota miatt jelenleg is csak nagy hasmagasságú autókkal és csak lépésben érdemes haladni. A felverődő kövekre különösen vigyázni kell (ezt a padisinfo.hu autójával a saját „bőrünkön” is tapasztaltuk).
Ottjártunkkor a régi pádisi menedékháznál egy terepjáró törött futóművét hegesztették. Bár az említett jármű Kolozsvár felől, Ic-Ponor irányából érkezett, az eset bármikor megtörténhet a bihari oldalon felkapaszkodó autókkal is.
Az út minősége ellenére pénteken már tele volt a Glavoi rét sátrakkal, amelyeknek több, mint fele mellett magyarországi autók álltak. Az elmúlt héten román-magyar rendőri tapasztalatcsere és közös járőrözés is zajlott Pádison, egy kölcsönös projekt keretében.
Pásztai András

000

001

005