Kutyamentés Felsőgirdán

Beküldve: .

Salvare_Caine4Magyarországi turisták értesítették a felsőgirdai Sfinx barlangász-klubot, hogy az Aranyos völgyében lévő Május 1 barlang bejáratának meredek kürtőjéből egy kutya nyüszítése hallatszik.
A Sfinx barlangászklub tagjai a kb. 20 m mély zsombolyban egy nagy testű, keverék kutyára bukkantak.
Első ránézésre az állat nem sérült meg, de valószínűsíthető volt, hogy már több napja bennrekedt a barlangban. Úgy tűnt, hogy belenyugodott a sorsába, de amikor megpillantotta az élelmet, nagyon élénk lett.
Ilyen esetekben az elővigyázatosság nagyon fontos, hiszen ezekben az erdőkben veszett vadak is lehetnek. Végülis a kutyát egy rögtönzött hámmal sikerült biztonságosan rögzíteni, és a felszínre húzni.Salvare_Caine2


Valószínű, hogy a keverék ebnek nincs gazdája, hiszen nem volt nyakörve. Feltételezhető, hogy egy vadállatot vett üldözőbe, talán egy nyestet vagy pelét, amelyek ezekben a barlangokban laknak és fel tudnak kapaszkodni a meredek sziklafalakon. Az eb lecsúszhatott a sziklafalon és már néhány napja a barlang foglya lehetett.
Mivel nemrég egy veszett rókát találtak a környéken, a kutya felügyelet alatt marad, továbbra is a Sfinx barlangász-klub tagjai viselik gondját és figyelik az állapotát.
A Sfinx barlangász klub elnöke
Dr. Christian Ciubotarescu

Salvare_Caine5