Húsvéti terep- és útszemle Pádison

Beküldve: .

Padis -

A Húsvéti hosszú hétvégén az idén is többszáz magyarországi turista kereste fel az Erdélyi-szigethegységet. Pádison az időjárásra sem lehetett panasz, az eső elkerülte a fennsíkot és mindvégig csodálatos napos idő volt jellemző.
A turistautak jól járhatóak, de a magasabb régiókban (pl. a Kék Magurán) vagy szélvédett helyeken akár térdig érő hóra is lehet számítani. A magura túraútvonalról csodálatos kilátás nyílik a hófödte Nagy-Biharra. A pádisi szerpentin minősége a tavaly óta nem változott. A munkagépek a hosszú hétvégén a Pádis Menedékház udvarán vesztegeltek - információim szerint az ünnep után folytatják a munkát.

padisiaprilis005
A szerpentinen - főként a fenti útszakaszokon most is jól lehet haladni, hiszen már elkészült az útalap, eltűntek a kátyúk. Mindez nem mondható el a Vasaskőfalva (Pietroasa) - Boga útszakaszról, amelyen lehetetlen kikerülni a gödröket. Itt az egyetlen megoldás, ha lépésben haladunk.
A Kisszedres - Vasaskőfalva úton komolyabb javításokat végeznek ezért szakaszosan felmarták az aszfaltot. Ha épp nincs forgalom szemből, itt az „ép" burkolaton szlalomozva lehet viszonylag jó ütemben, 50-60 Km/h-val haladni.
A Belényes-Nagyvárad út sokat romlott az elmúlt télen, ha nem vagyunk figyelmesek itt is „megtalálhatunk" egy-egy tengelytörő kátyút.
Hamarosan részletes túrabeszámolót olvashatnak a Kék Magura (sárga háromszög) útvonalról.

P.A.

 

Kék Magura