Pádisi úthelyzet: 2011 - április

Beküldve: .

Kincses László
Minden félreértést eloszlatva, a pádisi szerpentin járható!
Múlt szombaton, azaz április 30-án voltunk a Nagy-havason és a Szamos-bazárban.
Kisszedrestől Vasaskőfalváig a kátyuk be vannak tömve, de az aszfalt nagyrészt fel van marva, ezért lassúbb tempóban járható. Vasaskőfalvától Bogáig a z eddig elkészült útalap kátyussá vált, csak óvatosan, lassan, odafigyeléssel járható.
A szerpentin Scarita (Szkerica) nyeregig tűrhető, az átereszek és az útalap kész van, jelenleg a támfalakat építik. A támfalak itt előregyártott elemekből épülnek, igen gyorsan. Az elemek Vasaskőfalván és a Boga-telepen vannak deponálva. A munkát kicsit lassítja, hogy az elemeknek vasbeton alapot készítenek. Ez a munkálat okoz némi fennakadást a közlekedésben. A készen felszállított betont az úttestre öntik, majd onnan dolgozzák be az alapba. Ha rosszkor érkezünk, akkor ki kell várnunk, míg egy adagot bedolgoznak. Ez, időben max. 20 percet jelent. Utána mindenféleképp elengedik a mindkét irányú forgalmat.
A Scarita  nyeregtől már egész sima az útalap is. itt azonban még faragják a hegyoldalt és itt is számíthatunk rövidebb útlezárásokra, míg a kamionokat megrakják kővel.
Összességében tehát végig járható az út, de kb. plusz fél órát kalkuláljunk be.

kincses2011002

További fotókért kattintson a Bővebben gombra.

kincses2011000

 

kincses2011001

kincses2011004

kincses2011003

kincses2011006