Pádisi helyzetkép - 2011 - június

Beküldve: .

Az elmúlt hetek esőzései helyenként jelentősen megrongálták a pádisi szerpentint, csak lépésben érdemes haladni. Apró pozitívum, hogy a Vasaskőfalva - Boga közti útszakaszon a sok kis, de bosszantó gödör jelentős része megszűnt. A szerpentinen a munkagépek folyamatosan dolgoznak, de ez leginkább a támfalak kiépítésén látszik, az út minősége egy-egy eső után leromlik. Nemhivatalos információink szerint az útépítés befejezésének határidejét egy évvel meghosszabbították. Az esőzések miatt az út a völgy felé csúszik ezért a völgy felőli támfalakat is el kell készíteni a szerpentin teljes hosszában, mielőtt az alapozásnak és az aszfaltozásnak nekiláthatnának. Az út jelenlegi állapotában is járható, még alacsony személyautóval is, de időben - számításaim szerint kb. 1 órával kell számolni - a Kisszedres - Vasaskőfalva - Boga - Pádis 33 km-es szakaszára.
Közben javában folynak a Pádis fennsík infrastruktúrájának kialakítására irányuló fejlesztések. A Pádis Menedékház udvarán az 1-es számú Padinán az utolsó simításokat végzik. Dr. Viorel Popa tulajdonos szerint már az idén átadhatjuk a turistaforgalomnak. Az udvaron új, rusztikus, terasszal ellátott étterem épült, a térség építési hagyományainak megfelelően rönk-falakkal és zsindely-tetővel.
A Pádisi turistapihenő is 3 új faházzal bővült. Ion Ciuciu tulajdonos elmondta, hogy a faházakhoz tartozó étterem kibővítését tervezi. Az új étterem fölött, pedig 4 új szoba kerül kialakításra. A bővítés révén egy teljes autóbusznyi turista kényelmes elszállásolását tudja majd biztosítani.
P.A.

Felvételeink a Pádis Menedékháznál épülő étteremről és Padináról készültek:

padismenhaz002

padismenhaz003

padismenhaz001