Kezdődik az aszfaltozás a pádisi úton

Beküldve: .

Az utóbbi időben több olvasónk kérdezte, hogy milyen a pádisi út állapota. Információink szerint elkezdődtek az aszfaltozási munkálatok Kisszedres (Sudrigiu) és Vasaskőfalva (Pietroasa) között.
Mint ismeretes az uniós pályázati forrásokból épülő pádisi út egyes szakaszait a 2011 augusztusi határidőre szilárd burkolattal kellett volna ellátni. Az esőzések miatt fellazult talajon, azonban nem kezdődhettek meg a munkálatok, előbb a támfalakat kell kiépíteni, mind a hegy, mind a völgy felőli oldalon. Nem hivatalos információink szerint emiatt egy évvel meghosszabbították az átadás idejét. A legjobb esetben is csak 2012 őszére remélhető, hogy aszfaltos úton juthatunk fel Pádisra. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a fent említett útszakaszon a (Vasaskőfalva) Pietroasa településhez tartozó 6,5 Km-es útszakaszt más forrásból - a Vasaskőfalva által elnyert - SAPARD-támogatásból finanszírozzák. Jó hír viszont, hogy a szerpentinen felérve kellemes meglepetésként már most sima - a Scarita-erdészháztól a Mócok temploma alatti térségig - végig egyenletes útalap fogadja az autóst.
Annak, aki Pádison szeretne túrázni mindenképp érdemes felmennie a fennsíkra, még ha a szerpentinen lépésben is tud haladni, hiszen ezáltal jelentősen megrövidíti a gyalogos túrák távjait. Egyébként, többek kérdésére válaszolva: a szerpentinen alacsony hasmagasságú autóval is simán fel lehet menni, de csak lassan, lépésben érdemes haladni.

Távolságok:
Kisszedres (Sudrigiu) - Vasaskőfalva (Pietroasa) - 13 Km
Vasaskőfalva (Pietroasa) - Pádis fennsík - 15,5
Km

Alábbi képeink (Bővebben gomb) még 2011 augusztus végén készültek:
(Akinek van frissebb fotója az útról/útépítésről, elküldheti nekünk közlésre a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre)


 

 

padisiut2011aug002


Pásztai András
főszerkesztő
www.padis.hu
Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.