Czárán-könyvbemutató Békéscsabán

Beküldve: .

Flóra-réti misék kora a Bihar-hegységben címmel tart vetítéssel egybekötött könyvbemutatót Egri Ferenc - a Czárán Gyula Alapítvány elnöke - Békéscsabán 2011.12.09-én  pénteken 17.00 órától a békéscsabai Lencsési közösségi házban.

A könyvbemutatón az idén októberben megjelent Stana de vale-i regék című kötet 1500 Ft-os áron, dedikálva megvásárolható!

Czárán Gyula: Stina de Vale-i regék című írásainak reprint szerű kiadását a magyar Köztársaság Nemzeti Civil Alapjának Nemzetközi Szakkollégiuma támogatta a Herman Ottó Természetvédő Kör (Magyarország, Túrkeve) és a Czárán Gyula Alapítvány (Románia, Nagyvárad) közös pályázatának keretében.
A regéket Czárán Gyula két kötetben jelentette meg. Az első Nagyváradon látott napvilágot, 1896-ban, Láng József könyvnyomdájában. A második Kolozsvárott, 1900-ban, Ajtai K. Albert magyar polgár könyvnyomdájában. E két munkát sikerült megjelenteteni egy könyvben, abban a szöveghű környezetben, melyben a szerző bemutatja a Bihar-hegység külömböző természeti tárgyaihoz kapcsolódó meséit.

Az előadáson való részvétel ingyenes!