Pádisi útinfó - 2012 - november

Beküldve: .

Kincses László képes útinfója:

"Vasárnap voltunk fent az Elveszett-világ környékén. Az utat valóban építik most is. A szerpentin már majdnem készen van.

padis2012-2
Egy-két helyen szerelik még a korlátokat és elkezdték felfesteni az útburkolati jeleket. Az Aló-völgy - Boga közötti szakaszon betömték a kátyukat és apróbb kavicsréteget és murvát hordtak rá. Akkor hengerezték, amikor felfelé mentünk. Az út menti vízelvezetőket gépekkel takarították.
Ui. A kiszélesített szerpentinen kiritkították a növényzetet. Most már ki lehet látni sokfelé. Ez azonban azzal is jár, hogy ugyanúgy szeméttelepnek használják a
hegyoldalt, mint azt már a Bihar-hágónál "megszoktuk" !"

 

padis2012-1

Sokadjára hívjuk fel a helyi hatóságok figyelmét (köszönet olvasóinknak/fórumozóinknak) a szemetelés jelenségére. Mindegy, hogy kinek a "sara" (a helyben lakóké vagy a felelőtlen turistáké),  a hosszú távú pádisi turizmus víziójába nem fér bele, hogy ilyen "látkép" fogadja a kikapcsolódásra/pihenésre érkezőket. Ez nem csak a környezet-tudatosságért küzdő zöldek felelőssége, hanem a térség turisztikai irányításáért fizetést kapó PnAp (Erdélyi-szigethegység Természeti Park) feladata is lenne - a Bihar Megyei Tanács illetékes szerveiről nem is beszélve. Örömmel megjelentetnék egy olyan közleményt is, amelyben a fent említett szervek feladatait és kötelezettségeit megosztanák a nyilvánossággal. (szerk. megj.)