Pádis a Dunán

Beküldve: .

Az idén nyáron a Duna TV Hazajáró rovatának stábjával meglehetősen „húzós" napokat töltöttünk fenn Pádison, melyek során sikerült bejárni a csoda-fennsík legfontosabb túracélpontjait és forgatni a legszebb látványosságoknál. Az idő rövidsége ellenére a megfeszített tempónak köszönhetően sikerült többórányi felvételt rögzíteni a furcsamód füstbepadis-forgatas burkolózó Csodavárnál, az Aragyásza barlangban illetve a Szamos-bazár kilátóinál és kanyonjának medrében, hogy csak néhány helyszínt említsek. A forgatáson részt vett és megszólal a filmben Egri Ferenc (a nagyváradi Czárán Gyula Alapítvány elnöke) is. Ennek a forgatásnak a "gyümölcsét" tekinthetik meg a tv-nézők a Duna TV december 16.-i Hazajáró adásában 16.30 órától.
Volt részünk minden jóban, ami Pádison az emberrel megtörténhet, az ámulatba eséstől a bőrig ázáson át az egyik csapattagunk ideiglenes, de "totális" elvesztéséig. :-). Habár ez Pádison pozitívumként említendő, hiszen Czárán Gyulát idézve: "A Biharban két gyönyörűség vár a vándorra: Az egyik a felfedezés, a másik az eltévedés!" .
A stáb tagjai: Moys Zoltán - író és rendező, Schödl Dávid - operatőr, Tóth József - hangmérnök, Bükki Bence - technikus, Czakó Adorján - vágó, Farkas Zoltán - vágó, Jakab Sándor - "hazajáró", Kenyeres Oszkár - szerkesztő, "hazajáró".

Pásztai András