Salvamont-alkalmazás Androidra

Beküldve: .

Többek között az eltévedt turisták helyzetének pontos beazonosítását, ezáltal megtalálásukat segítő új mobilapplikáció érhető el a Net-en - tájékoztatta lapunkat Adrian Marin a Bihar Megyei Hegyi- és Barlangimentő Szolgálat szóvivője. A Vodafone Romania által kifejlesztett Salvamont-mobilalkalmazás a Google Android-platformokon érhető el, segítségével az eddiginél sokkal könnyebben megtalálhatják az eltévedt kirándulókat.
Az Android-telefonok tulajdonosai letölthetik az alkalmazást a Google Playből, szükség esetén pedig értesíthetik segítségével az országos hegyimentő-szolgálat diszpécserközpontját (telefonszám: 0–SALVAMONT). Az applikáció SOS-gombjának megnyomásával automatikusan jelenti a hívó tartózkodási helyét, a hívás időpontjáig megtett útvonalat és a telefonkészülék akkumulátorának feltöltöttségi szintjét. Ha a hívás térségében gyenge vagy nincs térerő, amikor újra olyan térségbe ér, ahol megfelelő a térerő, az applikáció automatikusan továbbítja a koordinátákat a diszpécserközpontnak.

Az applikáció használói mindemellett folyamatosan információkat kaphatnak az időjárásról, figyelmeztetésekről, hegyvidéki útvonalakról, az országban található menedékházak elérhetőségéről és helyéről, valamint megközelítőleg hetven sípályáról. Javasoljuk, hogy aki teheti indulás előtt mindenképp töltse le.

Közvetlen link:
https://play.google.com/store/search?q=salvamont&c=apps