Pádisi túraútvonalak androidon

Beküldve: .

locus-logo crAz Erdélyi-szigethegység turistaútjainak felfestett jelzései általában véve kiváló állapotban vannak és tökéletesen lehet tájékozódni általuk. Ennek ellenére néha jól jöhet egy GPS készülék, amely mutatja a pontos helyzetünket, az egyéb túrautak csatlakozási pontját, közeli kilátókat illetve elmenti a bejárt útvonalunkat.
 

Aki nem szeretne drága GPS készüléket vásárolni, az okostelefonját is használhatja erre a célra a LOCUS nevű androidos alkalmazásnak köszönhetően.
A LOCUSban tucatnyi nyílt forráskódú térkép található, amelyek közül több nem csak az Erdélyi-szigethegység túraútvonalait, hanem azok jelzéseit is megjeleníti (pl. Map1.eu). Az alkalmazáshoz a magyar nyelv is választható, rögzíthetőek vele a bejárt útvonalaink és fontos pontokat jelölhetünk be, akár fotó hozzáadásával is.
A Locus egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy használható offline módban is - tehát wifi nélkül, csupán a műholdas kapcsolatot használva. A Locus ingyenes verziójában az offline használathoz előbb online be kell tölteni a térképet és elmenteni az offline mappába.
Az ingyenes Locus Free is tökéletesen használható, de a plusz funkciók elérése érdekében mindenképp megéri letölteni a Pro verziót mindössze 1.955 Ft.-ért. Érdemes rákeresni a Google Store-ban.

https://play.google.com/store/apps/details?id=menion.android.locus&hl=hu