Pádison lehullott a hó

Beküldve: .

Behavazott Pádis és a Bihar Megyei Hegyi- és Barlangimentő Szolgálat felhívása
 
A Pádis fennsíkot jelenleg (2015.11.27) 30 cm.-es hóréteg takarja. A térségbe utazó turistákat ne tévessze meg, hogy a Bogában, vagy a szerpentin alján az Apuseni Panziónál még csak hófoltok találhatóak, odafönn már a tél az úr. A szerpentin felső szakasza és a panziókhoz vezető út jól járható, de azért érdemes bedobni a csomagtartóba a hóláncokat (biztos, ami biztos).
 
Képeink ma délután készültek a Pádisi Turistapihenőnél
 padisi turistapiheno20151127
 
 

A BIHAR MEGYEI HEGYI- és BARLANGIMENTŐ SZOLGÁLAT KÖZLEMÉNYE

salvamontA Bihar Megyei Hegyi- és Barlangimentő Szolgálat ismét felhívja a térségbe utazók figyelmét, hogy a téli viszonyok között egyes túrautak nem ajánlottak. A jelenlegi időjárási körülmények között kiemelten veszélyes és nem ajánlott túraútnak számít: a Bohogyő-körút, a Galbena-körút, a Csodavár-körút valamint a Szamos-bazár (az Aragyásza barlang és a Meleg-Szamos körútja).
Romániában december 1. nemzeti ünnep, ezért nagyszámú turistára számítanak. A hegyimentők november 28 és december 1 között állandó szolgálatot látnak el a pádisi Glavoi-réten és a Biharfüreden található bázisaikon. A baleseteket megelőzendő a túrautakkal kapcsolatos információkért is érdemes hozzájuk fordulni.
Üdv. A.
 salvamont1
salvamont2