Letölthető túraútvonalak a SALVAMONT-tól

Beküldve: .

A völgyektől bőségesen szabdalt Erdélyi-szigethegységről általánosságban elmondható, hogy referenciapontok híjján nagyon könnyű eltévedni bármely túraútvonalán. Annak ellenére, hogy a túraútvonalak jelzéseit folyamatosan újítják és minden jelzés könnyen követhető, egy apró figyelmetlenség vagy egy kis kitérő akár végzetes is lehet. A túraútvonalak pontos követésére kínál most modern, korszerű megoldást weboldalán a Salvamont bihari szervezete.
A Bihar Megyei Hegyi- és Barlangimentő Szolgálat új szolgáltatása a weboldalukról letölthető GPS-tracker túratérkép, amelyen okostelefon segítségével "élőben" követhetjük haladásunkat egy-egy túraútvonalon.
Ehhez nem kell mást tenni, mint letölteni a szervezet weboldaláról (http://www.salvamontbihor.ro/page/trasee-turistice-muntii-bihor), a kiválasztott túraútvonalat - feltölteni a telefonunkra és már indulhatunk is.

Sőt, újabban már a bihari túraútvonalakon elhelyezett táblákon is feltüntették a QR-kódokat, amelyek beolvasásával  helyben is letölthető az adott túraútvonal nyomvonala.
Azt azért tudni kell, hogy a helyszíni QR-kódos letöltéshez szükség van "Mobil Internet" elérhetőségre, ezért aki nem tud, vagy nem szeretne csatlakozni a Mobil Internethez, töltse le még otthon a bejárni kívánt útvonalat a fenti weboldalról.

A GPS-útvonalakhoz szükséges applikációk:

* QR Code Reader - https://play.google.com/store/apps/details?id=tw.mobileapp.qrcode.banner
* ViewRanger - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.augmentra.viewranger.android
* AlpineQuest - https://play.google.com/store/apps/details?id=psyberia.alpinequest.free

Köszönjük, Bihari Hegyimentők!

(a szerk.)