Fedezzük fel együtt az Érmelléket kerékpáron!

Beküldve: .

Szeptember 23.-án újra megrendezésre kerül a megyét népszerűsítő biciklitúra a „Fedezd fel Bihar megyét kerékpáron”, az Érmelléken. A 46 km hosszú  biciklitúra során a kerékpárosok megismerkedhetnek az Érmellék gasztronómiai és kultúrális örökségeivel, tájházat és kúriákat látogathatnak meg.

Az oda-vissza kerékpárút Érmihályfalváról veszi kezdetét, és Gálospetrin, valamint Ottományon keresztűl Szalacsig tart, majd onnan indul vissza Érmihályfalvára. Az első látványosság amelyet meglátogathatnak a kerékpárosok az a gálospetri tájház és múzeum, melyet Dr. Kéri Gáspár alapított és működtett. A tájház 2002-ben jött létre a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Néprajz szakának szakmai és a Bihar Megyei Tanács anyagi támogatásával.

Ezt követően a XVII. században épült ottományi Komáromi kúriát illetve kiállítóházat tekíntik meg. Végül, de nem utolsó sorban pedig, Szalacs – Az ezer pince falujának pincesorait fedezhetik majd fel a résztvevők. Minden megállónál, az önkormányzatok jóvoltából, tradicionális házi jellegű falatokat és italokat kóstolhatnak majd meg a résztvevők.

Azok akik a térségből szeretnének csatlakozni a kerékpárosokhoz, megtehetik reggel 9 óra 30 perctől az érmihályfalvi vasútállomáson. Akik Nagyváradról indulnak, két autóbusz áll a rendelkezésükre, melyek 7 óra 45 perckor indulnak a vonatállomás szomszédságában található búszmegállóból (Ștefan cel Mare sugárút). A buszon való oda-vissza utazás és a kerékpár szállításának ára összesen 30 lej/fő. Vonat Érmihályfalvára 7 óra 30 (személy) és és 8 óra 2 perckor (gyors) indul a nagyváradi vasútállomásról. Vissza utazni a megyeszékhelyre Érmihályfalváról két vonattal lehetséges: 17 óra 12 perctől (személy), ehez azonban korábban vissza kell indulni Szalacsról Érmihályfalvára mint a csoport, valamint 17 óra 52 perctől (gyors).

A rendezvényen való részvételhez minden esetben kötelező bukósisaot viselni, illetve kitölteni a jelentkezési ívet, amelyet online, a következő linken lehet elérni: https://goo.gl/forms/MdNJm50BIRtjs7y53. E mellett a helyszínen, indulás előtt is kötelező kitölteni egy felelősségvállalási nyilatkozatot. További részletekért tekíntsék meg a Bihar megyei TDM ügynökség facebook oldalát: https://www.facebook.com/bihorturism/, írjanak a következő e-mail címre: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , vagy érdeklődjenek telefonon a 0757/021128-as telefonszámon (Bántó Norbert).

Az eseményt a Bihar Megyei Tanács és a Bihar megyei Turisztikai Desztináció Menedzsment Ügynökség szervezi, partnerségben Érmihályfalva város, Értarcsa, és Szalacs község polgármesteri hivatalával.

Bihar Megyei TDM