Új lehetőségek az Erdélyi-szigethegységben

Beküldve: .

Az elmúlt években a hegyvidéki turizmus több új formája is megjelent az Erdélyi-szigethegységben. Színvonalas csomag-szolgáltatások formájában, profi felszerelés biztosítása és szakavatott hegyi vezetők (barlangászok, alpinisták) irányításával vehetők igénybe. Ilyenek a via-ferrata, sziklamászás biztosítással és a barlangi turizmus.A már sokak által ismert via-ferrata útvonalakon vezetővel vehetnek részt az érdeklődők. A körösrévi két via-ferrata közül az egyik könyebb, míg az új, Tündérvár melletti útvonal nehezebb C-besorolású. Mindkettő feltételezi a jó fizikai erőnlétet, alapvető mászótechnikát de általában elmondható, hogy a kevésbé tapasztalt hegymászók, vállalkozó kedvű túrázók, tehát a szélesebb közönség számára is elérhető.
A sziklamászás kötél-biztosítással már a tapasztaltabbak számára ajánlott. A szervezők ebben az esetben is profi alpinistákat és felszerelést biztosítanak a kalandhoz, ugyanakkor a résztvevők alapvető mászótechnikai ismeretekkel kell rendelkezzenek. Természetesen a tériszonnyal küzdőknek egyik fenti hegyisport sem ajánlott.

Barlangi turizmus

Egy másik új terület a barlangi turizmus, amely különböző nehézségi fokú, kiépítetlen barlangok bejárását jelenti. Ebben az esetben a szervezők által biztosított felszereléssel, fényforrással és barlangi vezető segítségével járhatóak be a feltárt, de eddig csak profi barlangászok számára elérhető barlangok. Az Erdélyi-szigethegységben jelenleg 10 ilyen barlangban biztosítanak vezetést a szervezők. A barlangi turizmust választóknak fel kell készülniük, hogy sokszor szűk járatokon, akár többszáz méteren kersztül csak csúszva-kúszva lehet előre haladni. A kemény megpróbáltatásokért a cseppkő-barlangok természetes képződményekben gazdag látványvilága, az első rácsodálkozás élménye és a felfedezés öröme kárpótolja a vállalkozó kedvűeket. A barlangi turizmus által egy eddig csak a beavatottak számára ismert látványos földalatti világ tárul ki a nagyközönség számára.

Ajánlatunk Barlangi túrákhoz Ide kattintva elérhető

Magyar nyelvű tájékoztatás és feliratkozás: 0036-70-2095799