Barlangi turizmus a Szigethegységben

Beküldve: .

Barlangi túrákhoz teljes felszerelést biztosítunk, szállással, ellátással. Csapatépítő tréningeket szervezünk. Csoportok, cégek, baráti társaságok számára néhány naptól, akár egyhetes időtartamig élményekben gazdag kikapcsolódást biztosítunk.

Barlangász felszerelés bérlése:

    150 lej/fő/nap (1 nap esetén)
    125 lej/fő/nap (2-3 nap esetén)
    100 lei/fő/nap (több mint 5 nap esetén)

(A fenti árak a felszerelés bérlésére vonatkoznak. Barlangi vezetésre a csoport létszámának függvényében egyéni árajánlatot adunk.)

Magyar nyelvű tájékoztatás és előjegyzés:  0036-70-2095799


 

Barlangi turizmus - választható barlangok:


SZELEK BARLANGJA
Vársonkolyoson található Románia leghosszabb barlangja, jelenleg több mint 42 Km. feltárt járat-rendszerrel. A Szelek-barlangjának első, látnivalókban leggazdagabb szakasza látogatható meg vendégeink számára.

GÁLOSHÁZI BARLANG
A Gálosházi (Galaseni) barlang az azonos nevű településen található Nagyváradtól 50 Km.-re. Járatai összesen két és fél kilométeresek. Különlegessége, hogy több denevérfaj lakja. Nem kevesebb mint 16 különböző fajt számláltak össze itt. "Kristálygalériájának" látnivalói egyedülállóak.

MOANEI BARLANG
Sonkolyoson, a Misid völgyében található az 1.170 méter hosszúságú, viszonylag könnyen bejárható Moanei. Kiemelt látványosságai a járataiban található két vízesés.

OSOI BARLANG
Gazdag cseppkőállománya miatt gyakran a közismert Medve-barlanggal hasonlítják össze. Vércsorog település mellett található. A kezdeti szűk, kúszva megtehető járatai után, hatalmas belső terek és cseppkövekben gazdag termek tárulnak a látogató elé.

ÖREG BARLANG
Az Öreg (Pestera Batrunului) Barlang a román barlangászat valódi iskolája. A sonkolyosi Tízfaluban található és 1.633 méteres hosszúságú.

PONOR-CSŰR BARLANG
A Biharrósai Ponor-Csűr (Ciur Ponor) barlang valódi kalandot tartogat a kihívásra vágyó barlangászok számára. Több mint 20 Km. hosszúságú, az első szakasza pedig vizesjárat!

CRAIULUI BARLANG
A Craiului barlang rejti Románia valószínüleg legnagyobb sztalagmit-tömbjét, amely 15 méter magas és 5 méter átmérőjű. A Craiului barlang Biharrósán található.

DOBOS BARLANG
A biharrósai Dobos barlang kezdők számára ideális könnyű bejárhatósága miatt. Bár csupán 320 méter hosszú, sztalaktitok és sztalagmitok sokaságával kápráztatja el a látogatót.

HÂRTOPUL BONCHII BARLANG
A 6.686 méteres Hartopul Bonchii Biharrósán található. Meredek függőleges ereszkedővel kezdődik, a mélyben pedig számtalan tengeri csiga fosszíliája látható benne.

GRUIET BARLANG
A Gruiet barlang szintén Biharrósáról érhető el. Aktív járatokon át vezet a bejárható útvonal, látványos eróziós jelenségek között. A barlang hossza 415 méter.


Barlangász felszerelés bérlése:

    150 lej/fő/nap (1 nap esetén)
    125 lej/fő/nap (2-3 nap esetén)
    100 lei/fő/nap (több mint 5 nap esetén)

 

Magyar nyelvű tájékoztatás és előjegyzés: 0036-70-2095799