Figyelmeztetések a túraútvonalakon

Beküldve: .

A Bihar Megyei Hegyi- és Barlangimentő Szolgálat azzal a kéréssel fordul a térségbe érkező turistákhoz, hogy a saját érdekükben vegyék figyelembe a turistautakon kihelyezett táblák információit.

Mielőtt túraútvonalat választanak tartsák szemelőtt, hogy a viharkárok miatt a korábbi időértékek lényegesen hosszabbak lehetnek, érdeklődjenek turistatársaiktól és/vagy a szállásadójuktól.
A Szamosbazár-körútján nem véletlenül helyeztek ki figyelmeztető táblákat, melyek szerint a kidölt fák miatt az ösvény átmenetileg le van zárva és balesetveszélyes. Kérjük egyelőre ne induljanak el a Szamosbazár körútjára. Az Aragyásza-barlang körútja bejárható, a Szamosbazár viszont nem. Szerencsére van bőven elég bejárható túraútvonal, mint például a Csodavár-körút vagy az Elveszett világ. A túrautak állapota ellenőrízhető a hegyimentők által korábban kiadott KÖZLEMÉNYBEN.
Felhívjuk még a figyelmet hogy, bár még az őszben járunk, estére meglehetősen lehűl az idő, ezért jobban figyeljenek oda az alapvető felszerelésre: vastag ruha, csereruha, lámpa, müködőképes telefon, innivaló víz, kihűlés elleni mentőfólia, térkép és GPS. A lábbeli - lehetőleg bakancs - is legyen a választott túraútvonalhoz megfelelő. Mindezek mellett ismételten ajánljuk az indulás elötti információgyűjtést.
A fentiek betartásával megelőzhetőek a hegyimentők beavatkozását igénylő helyzetek és élményekben gazdag, veszélytelen, őszi túrákkal gazdagodhat minden kiránduló.

(a szerk.)