Turisztikai családi vállalkozás az Aranyos völgyében

Beküldve: .

Alina DanciuA felsőgirdai Danciu Panzió neve évtizedek óta fogalom az aranyos-völgyi turizmusban. A családi vállalkozásban 3 generáció dolgozik azon, hogy a turisták a hegyvidéki pihenést, kikapcsolódást maradéktalanul élvezhessék. A Danciu Panzió önellátó, agro-turizmusra rendezkedett be. Saját gazdaságukból biztosítják az itt készülő ételek alapanyagát. Szarvasmarhákat, szárnyasokat, sertéseket tartanak. Nem véltelen, hogy évek óta sikeresen vesznek részt budapesti és bukaresti kulináris- és turisztikai kiállításokon. A Danciu Panziót igazagató fiatal házaspár az elmúlt évben nagy beruházásba kezdett. A meglévő panzióhoz egy teljesen új épületszárnyat emeltek, amelyben 5 új szoba várja a vendégeket. Az 5 új szobából 3 kétágyas, 2 pedig 2 gyermekes családok számára kihúzható kanapéval rendelkezik, illetve pótággyal szerelhető fel.
A régi épületben lévő 20 férőhely a beruházás révén 14 hellyel gyarapodott. Ez a 34 férőhely, pótágyakkal akár 40 fősre is kibővíthető. Az új szobákból kettő a Garda Seaca patakra néző erkéllyel rendelkezik.

- Sürgető igény volt arra, hogy kibővítsük a szálláshelyeink számát, hogy egy kis- vagy közepes méretű autóbusznyi vendéget el tudjunk szállásolni. Az idén nyáron, már egy több, mint 40 fős diákcsoportunk érkezik, akiket így kényelmesen el tudunk szállásolni. mondta Alina Danciu. A beruházást önerőből illetve helyi vállalkozók segítségével valósítottuk meg. A meglévő 7 szobánk mellé így további ötöt tudtunk berendezni. Valamennyi új szobában van fürdőszoba, televízió. Nagy anyagi megterhelés volt a számunkra, de most úgy érzem megérte. Nem a legolcsóbb anyagokat, berendezési tárgyakat választottuk, inkább a vendégek igényes kiszolgálását tartottuk szem előtt. Például a berendezési tárgyakat, bútorokat sokat kerestem az Interneten is és így egy közeli bútorgyártással foglalkozó vállalkozót találtam. Ezeknek a rusztikus szekrényeknek az az érdekessége, hogy kizárólag fából készültek-nincs bennük fém-csavar. Az igényes, minőségi anyagok mellett, azt is fontosnak tartottuk, hogy a térség hagyományai is megjelenjenek a szobák berendezésében, hangulatában.
A hagyománytisztelet és a modern technológia szerintem nem zárja ki egymást, ezért új LCD televíziókat vásároltunk, amelyek sokkal kevesebb helyet foglalnak el a szobákan, mint a képcsöves tévék. A 35-40 csatorna között 5-6 magyarországi adó is található – többek közt egy rajzfilm csatorna is a gyermekek számára. Természetesen az egész panzió területén fogható az Internet, a saját wireless hálózatunkon keresztül, de a szalonban vezetékes kapcsolaton keresztül is elérhető lesz.
Az új épületben lévő tágas 68m2-es szalont, amolyan közösségi térként, nappaliként is igénybe vehetik a vendégeink, ugyanakkor cégek számára konferencia-teremként is használható lesz a jövőben. Ennek a szalonnak a berendezése most van folyamatban. Szeretnénk felszerelni mindenel, ami egy céges összejövetel megrendezéséhez szükséges, többek között projektoros vetítővel és egy mini konyhával, ahol például kávé, tea gyorsan, helyben elkészíthető egy 25-30 fős csoport számára.
Egy másik fontos beruházás lesz a fűtésrendszerünk felújítása. Napelemek beszerzését tervezzük a meglévő 120 Kw-os – jelenleg fafűtéssel működő – fűtés és melegvíz-ellátó rendszer működtetéséhez. A nyári időszakban sokat jelente ha részben vagy egészében napelemekről tudnánk működtetni a melegvíz rendszert.
Számunkra az a fontos, hogy a vendégeink csak a pihenéssel és a kikapcsolódással foglalkozzanak. A kiszolgálás a mi dolgunk.

A Danciu Panzió részletes adatlapja és szállásfoglalás a következő linken érhető el:
Szállás-erdély.hu: Danciu Panzió